Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Stockholms Stad Tar Strid Foer Korna

Stockholms stad tar strid för korna

Staden har överklagat länsstyrelsens beslut om att förbjuda kor på två innerstadsbete

Djuren är viktiga för stadens kulturlandskap och biologiska mångfald, menar staden

Stockholms stad har överklagat länsstyrelsens beslut om att förbjuda kor på två innerstadsbete. Staden menar att djuren är viktiga för stadens kulturlandskap och biologiska mångfald.

Länsstyrelsen fattade sitt beslut i juni i år, med hänvisning till att korna orsakar skador på naturreservaten Hagaparken och Ulriksdals slottspark. Staden har nu överklagat beslutet till Förvaltningsrätten i Stockholm.

I överklagandet skriver staden att korna är en viktig del av stadens kulturlandskap och att de bidrar till den biologiska mångfalden. Djuren betar markerna och håller dem öppna, vilket skapar förutsättningar för en rik flora och fauna.

Staden menar också att korna är en viktig del av stadens historia och tradition. De har betat på innerstadsbetena i flera hundra år, och de är en del av stadens identitet.

Länsstyrelsen har ännu inte kommenterat överklagandet.

Fakta: Korna på innerstadsbetena

* Korna har betat på innerstadsbetena i flera hundra år. * Djuren är en viktig del av stadens kulturlandskap och biologiska mångfald. * Korna betar markerna och håller dem öppna, vilket skapar förutsättningar för en rik flora och fauna. * Staden har överklagat länsstyrelsens beslut om att förbjuda korna på innerstadsbetena.


Komentar